Як бізнес допомагає лікарням Рівненщини

11 Квітня 2020, 16:46
656

Медичні заклади Рівненщини продовжують отримувати допомогу від бізнесу та людей. До цієї справи долучаються підприємства, фермерські та агрогосподарства, організації, установи.

Вони закуповують апарати штучного дихання, засоби захисту та дезінфекції, а також перераховують кошти на лікарняні заклади. Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

«Бізнес не стоїть осторонь пандемії. Підприємці щодня підтримують медзаклади усім, що може допомогти у боротьбі з коронавірусом. Під особливою увагою опинилися не лише ті лікарні, що визначені як головні для лікування хворих на COVID-19 пацієнтів, а й інші ЦРЛ», - зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Аби зорієнтувати, що необхідно для медзакладів, Рівненська ОДА сформувала чіткий перелік потреб та алгоритм дій, що передбачає допомогу лікарням напряму.

Так, ПРаТ «Реноме», ТОВ «Рівень ЛТД», ПРаТ «Рівнеазот» передали у міську лікарню Рівного три апарати штучної вентиляції легень.

Костопільський завод скловиробів закупив районній лікарні респіратори. Інші підприємці передали рукавички, медичні шапочки та дезінфікуючі засоби. Таку ж ініціативу підтримали й педагоги місцевої школи.

Для Острозької ЦРЛ маски та дезинфікуючі засоби, окрім підприємців, передали й релігійні громади.

У Млинівському районі забезпечили співфінансування центральної лікарні місцеві об’єднані громади. Так, Млинівська, Ярославицька, Підлозцівська та Бокіймівська ОТГ передбачили у своїх бюджетах кошти в розмірі 700 тисяч гривень для райзакладу. Гроші перераховують й місцеві агропідприємства – «Агро-експрес-сервіс», «Млинівська чайка, «Яловицька агротехнологія», «Волинь-Зерно-Продукт». Також бізнесмени закупили гематологічні аналізатори, захисні комбінезони, респіратори, маски.

Для Гощанської ЦРЛ місцеве підприємство «Фапомед Україна» передало халати, допомагають медзакладам у районі й релігійні громади. 

Захисні костюми та халати, маски, респіратори та окуляри, антисептики, засоби дезінфекції, пальне закуповують підприємці та агрокомпанії для Здолбунівської, Березнівської, Демидівської, Рівненської ЦРЛ, а також інших районних лікарень. Дубровицькій та Зарічненській ЦРЛ перерахували кошти на придбання найнеобхіднішого.

Читайте також: Горохівських медиків підтримав благодійник

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024