На Ратнівщині визначили місця обсервації для тих, хто повернувся із-за кордону

11 Квітня 2020, 10:45
2554

У райцентрі Ратне новий склад місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визначив місця перебування жителів району, які повернулися із-за кордону.

Про це йшлося на засіданні комісії під головуванням нового очільника Ратнівської РДА Володимира Рудика. Про це повідомляє головний спеціаліст з питань інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

На порядок денний засідання винесено ряд важливих питань.

Про епідемічну ситуацію та вжиття заходів щодо запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co-2 доповіла присутнім завідувачка Камінь-Каширським міжрайонним відділом ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Кузнєцова.

За інформацією Галини Сергіївни, на сьогодні в районі не зареєстровано жодного випадку гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Ведеться щодобовий облік добровільних згод на самоізоляцію осіб, які перетнули кордон. Списки осіб направляються КП «Ратнівський ЦПМД» та Ратнівському відділу поліції ГУНП у Волинській області, і з якими проводиться робота, щодо забезпечення медичного їх спостереження та контролю за дотриманням вимог самоізоляції.

Органами місцевого самоврядування району проводяться дезінфекційні заходи в житлових, виробничих, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях та спорудах, дезінфекція доріг. В продовольчій торгівельній мережі запроваджено дезінфекційні заходи, реалізацію продуктів харчування у фасованому вигляді – контроль покладено на Держпродспоживслужбу. Впроваджено масковий режим та контроль за дотриманням відвідувачами безпечної санітарної дистанції.

Перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук проінформував присутніх про облаштування в районі спеціалізованих закладів для осіб, що потребують обсервації (ізоляції). Для цього, за рішенням комісії, визначено Самарівську та Заболоттівську лікарні місцями для тимчасового перебування осіб із числа жителів Ратнівського району, які повернуться за кордону. Такі особи будуть вважатися прирівняними до контактних. На обсервацію будуть поміщатися лише здорові особи, після детального огляду медичними працівниками.

Про організацію проведення поточної дезінфекції комунальних вулиць та доріг, місць масового перебування людей на своїх територіях проінформували сільські та селищні голови.

На засіданні комісії обговорили також питання про організацію робіт щодо нагляду, догляду та забезпеченню продуктами харчування, медикаментами та засобами гігієни одиноких людей похилого віку, інвалідів які потребують сторонньої допомоги, сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування в умовах карантину та про вжиття заходів, ліквідацію та запобігання спалювання сухої рослинності та пожеж в екосистемах.

По усіх розглянутих питаннях комісія прийняла відповідні рішення.

В ході засідання, голова райдержадміністрації Володимир Рудик звернувся до усіх доповідачів, працювати чітко, скоординовано, без формальностей. Очільник району дав чіткі доручення керівникам окремих служб, закцентував увагу на подальшому їх вирішенні у конкретні строки.

По закінченню наради начальник Ратнівського міжрайонного відділу управління СБУ у Волинській області Ігор Остапчук закликав присутніх не довіряти неперевіреній інформації в інтернет-виданнях зі зловживанням через пандемію, не розповсюджувати можливих «фейків», користуватися лише достовірними джерелами інформації.

Читайте також: На Рівненщині підготували 12 закладів для обсервації

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024