У Рожищі – другий випадок Covid-19, ще 19 людей перевіряють

10 Квітня 2020, 10:00
1004

Підтверджено другий випадок гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом Covid-19 у Рожищенському районі.

Інформація про діагноз з'явилася вранці 10 квітня. Про це повідомили у Рожищенській райдержадміністрації.

Інфікування підтвердили в особи яка проживає на вулиці Коте Шилокадзе у місті Рожище та є працівником Волинської обласної інфекційної лікарні. Медичне обстеження проводили в профілактичних цілях. У зв'язку з відсутністю симптомів захворювання особа перебуває на самоізоляції.

За цим фактом проводять невідкладні заходи з реагування щодо виявленого випадку гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом Covid-19 по вулиці Коте Шилокадзе міста Рожище. Проводиться епідеміологічне розслідування випадку захворювання, встановлюється коло контактних осіб.

Окрім того, станом на 10 квітня є одна особа з міста Рожище із підозрою на коронавірус. Біологічні матеріали направлено на лабораторне дослідження. Ця особа не перебувала в колі контактних осіб мешканки по вулиці Куліша міста Рожище.

За першим випадком гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом Covid-19 у Рожищі, епідеміологічне розслідування встановило 23 контактних особи, біологічний матеріал яких було відправлено на лабораторне дослідження. Станом на 9 квітня отримали п'ять негативних результатів по контактних особах. Інші знаходяться на дослідженні.

Нагадаємо, що за добу в Україні зафіксовано 311 нових хворих на коронавірус.

Читайте також: Роз'яснення щодо обмежень на період карантину для людей, старших 60 років

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024