У Нововолинську встановили скільки осіб наразі контактували з хворим на COVID-19

09 Квітня 2020, 19:00
Лікарня в Нововолинську 590
Лікарня в Нововолинську

На сьогодні у Нововолинську виявлено 62 особи, які контактували з чоловіком хворим на коронавірус.

Про це стало відомо на засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, повідомляють у міській раді.

Перший заступник міського голови, секретар ради, керівник робіт з ліквідації наслідків НС Андрій Сторонський на засіданні штабу повідомив,  що хворий спочатку перебував на лікуванні у терапевтичному відділенні із пневмонією, згодом його стан погіршився, пацієнта перевели у реанімацію і підключили до апарату штучної вентиляції легень. Сьогодні його стан стабілізувався, та, згідно алгоритму дій, чоловіка мають перевести до обласної клінічної лікарні.

Було озвучено, що всі служби, які залучені у ліквідації надзвичайної ситуації, зокрема, розповсюдження коронавірусної інфекції, працюють у посиленому режимі. Провели роботу із встановлення контактів хворого з родичами, медичними працівниками, іншими хворими, які водночас перебували на лікуванні у терапевтичному відділенні. На сьогодні виявлено 62 контактні особи, усім рекомендовано самоізолюватися та в разі появи симптомів респіраторних захворювань, телефонувати до  сімейних лікарів. Усім їм буде проведено ПЛР-тестування.

Там, де виявлені контактні особи проводиться дезінфекція під’їздів. Невдовзі дезінфікуватимуть тротуари та вулиці міста.

Крім того, 8 квітня до лікарні поступили ще двоє людей із явними ознаками коронавірусної інфекції. Вони разом із хворим, що має підтверджений діагноз, лікувалися у санаторії «Червона калина» на Рівненщині. Ще п’ятеро чоловік, які також повернулися із цього санаторію, перебувають на самоізоляції.

Читайте також: У Нововолинську – перший випадок захворювання на COVID-19

З ознаками пневмонії до Нововолинської ЦМЛ в інфекційне відділення поступив мешканець Іваничівського району. Але цей випадок не пов’язаний із попередніми.

«Вкотре звертаюся до мешканців міста: залишайтеся вдома, дотримуйтесь карантинних заходів, не збирайтеся в парках, не ходіть без причини по магазинах чи  просто прогулятися. Дотримуючись тих заходів, ми дамо шанс медикам працювати з тими людьми, яким дійсно вкрай потрібна допомога!», – сказав Андрій Миронович.

Нагадаємо, як повідомили в Нововолинській центральній міській лікарні, у пацієнта, який перебуває на стаціонарному лікуванні у важкому стані лабораторно підтверджено діагноз коронавірусної інфекції. Станом на 21:00 8 квітня 2020 року в лікарню поступило ще 2 пацієнтів з підозрою на коронавірус.

Читайте також: Нововолинська підприємиця власноруч пошила і пожертвували захисні маски

У Нововолинську ринки не працюватимуть до кінця карантину



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024