На Волині планують цілодобово робити лабораторні тести на COVID-19

08 Квітня 2020, 12:41
904

Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України готується працювати цілодобово.

Зараз там облаштовують відпочинкову зону для вірусологів, які позмінно проводитимуть лабораторні аналізи на виявлення коронавірусної інфекції у зразках, які надсилатимуть з усієї області. Про це інформує прес-служба Волинської ОДА.

За словами керівника робіт оперативного штабу, заступниці голови Волинської ОДА Тетяни Щербак, працівники вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру працюють на межі своїх можливостей. Лише з 6 квітня вони провели 140 тестів методом полімеразної ланцюгової реакції на виявлення РНК вірусу COVID-19.

«Найближчим часом ми прогнозуємо надходження більшої кількості зразків біоматеріалів ймовірних хворих, тому плануємо, що лабораторія працюватиме цілодобово. Щоб пришвидшити процес тестування, до кінця тижня у користування лабораторному центру передадуть ще один апарат із дитячої обласної лікарні», – повідомила посадовиця.

Нагадаємо, 6 квітня в області перебували експерти Міністерства охорони здоров’я України з питань молекулярної лабораторної діагностики SARS—COV-2, які позитивно оцінили потужності вірусологічної лабораторії Волинського обласного лабораторного центру та поділилися досвідом світових практик щодо нових технологій проведення ПЛР-досліджень.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024