Шість порад від рівненського лікаря, які допоможуть вберегтися від коронавірусу

07 Квітня 2020, 17:47
Юрій Поліщук 4954
Юрій Поліщук

Головний лікар клініки «Бейбідок» Юрій Поліщук дав поради як уберегтися від коронавірусу.

Про це з ним поговорили журналісти мережі Район.in.ua під час онлайн-зустрічі в рамках проєкту «Вечірній район».

Центр дитячого здоров’я «Бейбідок» - перша у Рівному та Рівненській області спеціалізована дитяча лікарня з повним спектром медичних послуг. Наші журналісти поговорили з головним лікарем закладу Юрієм Поліщуком про епідемію, українську медицину та можливість уникнення інфекції.

Медик дав кілька практичних порад, як убезпечити себе від зараження.

1. Не ходити без потреби до лікарні.

«Не треба бігти в лікарню! Навіть, якщо ви здорові, то, скоріше за все, саме в лікарні ви цей коронавірус і підхопите. Вже є декілька випадків, коли люди приходили здавати аналіз на коронавірус, інфекцію в них не виявляли, але саме в лікарні, на дверних ручках, під час комунікації в черзі вони цей коронавірус успішно знаходили», – розповідає Юрій Поліщук.

Також лікар зазначив, що у нас, на жаль, недостатньо якісних засобів індивідуального захисту, які могли б повністю унеможливити передавання вірусу від медпрацівника до пацієнта.

2. Не панікувати.

«Паніка – найбільша біда», – зазначає медик.

За його словами, паніка гірша за будь-яку пандемію, бо провокує на необдумані вчинки, які можуть мати страшні наслідки.

3. Удома виділити окреме місце для верхнього одягу та взуття, який ви постійно одягаєте, коли виходите на вулицю.

Лікар наголошує, що не варто вішати весь одяг в одному місці, а також потрібно обробляти взуття і дверні ручки антисептиками, чи звичайним спиртом.

4. Мити руки і обробляти всі поверхні, яких часто торкаєтеся.

«Обробляйте всі предмети, до яких торкаєтеся і можете обробити самостійно. Їх достатньо протирати спиртом», – радить Юрій Поліщук.

Також він радить мити не тільки руки, а й всі предмети, які приносите з вулиці.

5. Регулярно обробляти багаторазові маски та респіратори.

За словами лікаря, такі багаторазові респіратори можна носити без обробки не більше шести годин. І обробляти його потрібно правильно через особливості конструкції.

6. Ретельно мити фрукти та овочі.

За можливості медик навіть радить обробляти фрукти й овочі кип’ятком. Вони при цьому втратять зовнішній вигляд, але будуть безпечними. Особливо це стосується полуниці, адже звичайним миттям зробити її чистою неможливо.

Загалом Юрій Поліщук наполегливо радить дотримуватися всіх елементарних правил гігієни та слідкувати, щоб їх дотримувалися діти. Тільки ретельне виконання усіх рекомендацій зможе вберегти від зараження коронавірусом.

Читайте також: Нові правила карантину: що можна і не можна робити 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024