Чи готовий дитячий санаторій у Згоранах до обсервації заробітчан

02 Квітня 2020, 12:16
Санаторій «Згорани» 580
Санаторій «Згорани»

Українців, які повертатимуться з Польщі, розмістять у дитячому санаторії в Згоранах. Зараз цей заклад – на карантині.

Йдеться про обсервацію людей, які перетинатимуть український кордон, в контрольно-пропускних пунктах «Ягодин», «Пулемець», «Доманове», «Дольськ». Відповідне рішення ухвалили у Волинській ОДА. Про це повідомляє «24 канал».

Як повідомив головний лікар санаторію «Згорани» Олександр Сень, зараз у диспансері дітей з туберкульозом немає, їх відправили додому. У санаторії можуть розмістити до 50 осіб.

«Ми їх зачинимо на другому поверсі у новому корпусі. Там є 5 душових і 5 туалетів на 15 кімнат. Мірятимемо їм температуру, робитимемо вологе прибирання. Їсти будемо їм давати», – розповів головний лікар.

У випадку появи симптомів коронавірусу, хворих відвозитимуть у Любомльську районну лікарню. У самому селі Згорани рішенню про обсервацію не зраділи.

«Цей санаторій – це центр села. Дуже близько біля згоранського великого озера. Це у нас курортна зона – туристичний сезон і так далі. І там немає в санаторії такої ізоляції як у Нових Санжарах – де була база Національної гвардії. В нашому санаторії практично вільний доступ на територію села. Ну і персонал. Це ж дитячий санаторій, розумієте?», – розповів у коментарі сільський голова Олександр Лукашук.

На думку сільського голови, санаторій до прийому українців з Польщі – не готовий, адже там немає навіть захисних костюмів.

Читайте також: Луцькі медики отримали засоби захисту

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024