Деталі про обсервацію на Волині

01 Квітня 2020, 18:18
Кордон 533
Кордон

Всі, хто з квітня перетинатиме пункти пропуску у Волинській області, знаходитиметься тут на обсервації, а тоді потраплятимуть додому. Людей довозитимуть до місця обсервації.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській ОДА 1 квітня.

Нагадаємо, що з 1 квітня усі громадяни, які в’їжджатимуть на територію Волинської області через пропускні пункти «Ягодин»«Пулемець» «Доманове» та «Дольськ», зобов’язані проходити обов’язкову двотижневу обсервацію.

За словами заступниці голови облдержадміністрації Тетяни Щербак, люди перебуватимуть 14 днів у санаторії в Згоранах, потім в інших санаторіях. Тому що кількість людей однозначно збільшуватиметься.

«Санаторій у Згоранах від самого початку був визначений місцем для обсервації. Сказати, що ми готові, то ми не готові. Ми ніколи не будемо готові, але ми мусимо і будемо приймати людей. Просимо віднестися до цього з розумінням. Ми мусимо вживати таких заходів, тому що через декілька днів проявляється вірусна інфекція і ми маємо більше її поширення», – пояснила Щербак.

Тетяна Щербак також наголосила, що на пунктах пропуску будуть військові, поліція та медики. І додала, що мова не йде про водіїв-далекобійників.

«Окрім того, я почала вести перемовини про те, щоб всі, хто з інших областей, не залишалися в нас на обсервації, а щоб вас забрали і доправили транспортом додому. Але це ми ще не погодили остаточно, то поки всі перебуватимуть у нас», – пояснила Щербак.

До слова, вимога про обов’язкову обсервацію не поширюється на водіїв та обслуговуючий персонал вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних, морських, річкових суден, членів поїзних та локомотивних бригад, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з особою, хворою на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Читайте також: З 1 квітня українці, які повертаються з-за кордону, проходитимуть обсервацію на Любомльщині

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024