Що закупила Горохівська райлікарня для боротьби з коронавірусом

31 Березня 2020, 14:51
409

Горохівська центральна районна лікарня отримала 150 експрес-тестів на визначення COVID-19.

Про це повідомляють на сайті Горохівської РДА.

30 березня голова районної державної адміністрації Сергій Мишленик під час зустрічі із головним лікарем КНП «Горохівська центральна районна лікарня» Валерієм Кобою ознайомився із станом готовності медичного закладу до надання допомоги у разі виявлення у жителів району захворювання на COVID-19.

Для госпіталізації пацієнтів з підозрою на COVID-19 виділили 6 ліжок палати інтенсивної терапії анестезіології, 20 боксованих ліжок інфекційного відділення (з можливістю додаткового розгортання 19 ліжок).

Запланована перепрофілізація педіатричного відділення (10 ліжок) та за необхідності переведення ліжок денного стаціонару в цілодобовий режим роботи (20 ліжок). При виникненні потреби проживання медичного персоналу будуть використані приміщення фізіотерапевтичного відділення (розміщення 15 осіб з можливістю встановлення 3 ліжок додатково) та денного стаціонару (розміщення 20 осіб).

За словами головного лікаря КНП «Горохівська центральна районна лікарня» Валерія Коби, медична установа в міру можливостей підготувалася до прийому хворих. За кошти медичної субвенції закупили 300 штук респіраторів на суму 9000 грн та дезинфікуючих засобів на суму 7400 грн. Однак, є гостра потреба закупити на перспективу медикаменти, обладнання (дихальний апарат і точки доступу до кисню), засоби захисту.

Читайте також: У Горохові не підтвердилася підозра на коронавірус

«Звичайно, що ми не можемо усього точно спрогнозувати, тому зараз працюємо на випередження, аби бути готовими до будь-кого розвитку ситуації. Тестування проводитиметься хворим, у яких є відповідна клінічні симптоми та контактний анамнез.

Наявні 6 апаратів штучної вентиляції легень, 5 кисневих концентраторів, інфузомати, пульсоксиметри, які можуть застосовуватися у більш складних випадках. Наголошую, що у районній лікарні лікуватимуть хворих на коронавірус із симптомами середньої тяжкості. Пацієнтів зі складним перебігом захворювання доставлятимуть у Волинську обласну клінічну лікарню», – додав Валерій Коба.

Завдяки коштам, які виділили з Горохівського районного бюджету, придбали засоби індивідуального захисту для медичних працівників та дезінфікуючі засоби. Укладені договори на закупівлю 90 літрів дезінфекційних засобів на суму 34 200 грн, 1000 одноразових масок на суму 15 000 грн, 100 штук антисептика вартістю 15 500 грн, засобів індивідуального захисту на 13 960 грн, поліпропіленових комбінезонів 200 штук на суму 98 400 грн.

За кошти, виділені з районного бюджету, придбали апарат штучної вентиляції легень вартістю 580 тисяч грн.

Районна лікарня також планує 260 тисяч грн, які отримала від сільських, селищних, міських рад району та Городищенської ОТГ (100 тисяч грн), спрямувати на закупівлю ще одного апарату штучної вентиляції легень.

Читайте також: На волинських карантинних пунктах не вистачає термометрів

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024