На волинських карантинних пунктах не вистачає термометрів

31 Березня 2020, 10:43
Термометр 431
Термометр

Розповіли, чи забезпечені карантинні пункти на Волині всім необхідним.

Про це йшлося під час брифінгу в ОДА 30 березня.

За словами заступниці голови облдержадміністрації Тетяни Щербак, є пункти, де не було термометрів, тому що їх не вистачало навіть в Україні.

«Я думаю, найближчим часом, сьогодні-завтра, всім необхідним забезпечимо всі пункти. Така ситуація складається не тільки в нас, а ми не маємо навіть, де взяти ті термометри. Ситуація критична не в області, а взагалі в Україні. Як тільки поступають на територію України, ми одразу їх купуємо. Ми маємо купляти ті речі, які мають підтверджені сертифікати якості, і відповідають вимогам МОЗУ», – зазначила Щербак.

Наразі, все, що приходить в область, розподіляють між всіма лікарськими установами. На складі не залишають нічого.

«Ми не будемо замовляти ті речі, які прийдуть нам через місяць. Сподіваюся, що через місяць вони уже не знадобляться. Маю надію, що ми швидко перейдемо цей епідеміологічний поріг і згадуватимемо це тільки в минулому часі. Я впевнена, що українці  перенесуть епідемію стійкіше. Хоча ми готуємося до найгіршого. Насамперед, те, що купуємо, передаємо лікарям, тому що вони на передовій. Ми мусимо їх забезпечувати всім необхідним. Ми робимо все, що від нас залежить», – наголосила Тетяна Щербак.

Читайте також: Волинь отримала маски, тести, рукавиці, термометри та захисні костюми

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024