Нововолинськ: у чоловіка експрес-тест діагностував коронавірус

28 Березня 2020, 20:49
1732

У чоловіка в Нововолинському центрі ПМСД за допомогою експрес-тесту виявили COVID-19 28 березня.

Для підтвердження діагнозу необхідно дочекатися результатів лабороторних тестів. Про це повідомляє «БУГ»

Головна лікарка центру первинної медико санітарної допомоги Нововолинська Ольга Попіка, чоловік разом із дружиною звернувся в амбулаторію із симптомами коронавірусної інфекції.

Пацієнту провели експрес-тест на COVID-19, який дав позитивний результат. Чоловіка госпіталізували до інфекційного відділення НЦМЛ. У дружини також наявні симптоми ГРВІ, однак тест не підтвердив наявність коронавірусу в жінки. Вона перебуває на самоізоляції вдома.

«Дуже хочеться наголосити мешканцям Нововолинська: не звертатися в амбулаторії. При наявності симптомів ГРВІ, телефонувати своєму сімейному лікарю. Якщо могла бути ймовірність інфікування COVID-19 (контакт з хворим, повернення з-за кордону), про це розповісти. У такому випадку до пацієнта виїжджають додому. Чоловік, у якого експрес-тест дав позитивний результат, прийшов в амбулаторію. Хворіє з 24-го березня. Лікарі застосували захисні костюми, діяли відповідно до алгоритму дій від МОЗ», – зазначила Попіка

У пацієнта відібрані мазки, для підтвердження коронавірусу лабораторно, вони направлені до Луцька. Лише способом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) можна точно встановити діагноз. Експрес-тести не дають достовірного результату.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024