В Україні створять мобільні медичні бригади, – МОЗ

28 Березня 2020, 08:11
773

Всім обласним штабам з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації в Україні доручили створити при центральних районних лікарнях мобільні бригади.

Бригади будуть виїжджати на виклик сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги та інших медичних працівників до пацієнтів з підозрою на COVID-19 для забору зразків на проведення досліджень у лабораторії, повідомляють у МОЗ. 

Це зменшить мобільність людей, які мають симптоми гострого вірусного захворювання та потребують здачі відповідних аналізів. Про таке доручення сьогодні під час брифінгу повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.

Бригади будуть складатися з водія і медичних працівників. Найближчим часом МОЗ України повідомить медичним працівникам контакти для виклику бригади та алгоритм дій.

Але  бригада здійснює забір зразків тільки на підставі звернення сімейного лікаря чи медичних працівників екстреної медичної допомоги. Якщо людина має ознаки гострого вірусного захворювання, вона повинна звернутися в першу чергу до свого сімейного лікаря, який знає всі алгоритми.

Читайте також:

Ще дев'ятьох жителів Рівненщини перевіряють на коронавірус

Рівнянин викликав «швидку», аби перевірити як працюють служби в умовах карантину

У Луцьку на коронавірус захворіла працівниця медичної установи

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024