Які зміни у Луцькому геріатричному центрі викликав карантин

26 Березня 2020, 11:07
Які зміни у Луцькому геріатричному центрі викликав карантин 737
Які зміни у Луцькому геріатричному центрі викликав карантин

Розповіли, як працює Луцький геріатричний пансіонат у мовах карантину. 

Так, у медзакладі нині перебуває 148 підопічних, майже 80 з них прикуті до ліжка. Проживають тут важкохворі, люди з інвалідністю, пенсіонери, які не мають родичів. Про це йдеться в сюжеті Суспільного. 

Директорка закладу Алла Гнатюк розповіла: через карантин обмежили рух по території і будівлі пансіонату мешканців та працівників. Зі слів директорки, заклад дезінфікують.

«Видані для працівників захисні маски, деззасоби для рук, рукавички. При вході у житлові приміщення змочені ганчірки розчином хлорки, які міняються щогодини. Протираються тверді поверхні: ручки дверей, перила, поручні, де йде контакт з руками. Маніпуляційні обробляються. Вже третій день ми обробляємо розчином гіпохлориду натрію вулицю, асфальтовану поверхню, будівлю при вході», – запевняє очільниця центру. 

Алла Гнатюк каже: щодня, двічі на день, мешканцям та працівникам пансіонату вимірюють температура тіла. Частина працівників пішли у відпустки.

«У нас залишилися працювати ті, що безпосередньо обслуговують наших мешканців. Це медичний персонал, середній і молодший, працівники кухні. Усі інші пішли у чергову відпустку, тобто обмежили доступ і спілкування з нашими мешканцями. Також забезпечили повноцінне харчування, додали фрукти, лимони, перепелині яйця, щоб імунітет був кращий, щоб боротися з цією інфекцією», – розповіла Алла Гнатюк.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024