У Дубенській лікарні підготували 100 місць для хворих на коронавірус

26 Березня 2020, 12:10
632

У Дубенській міській раді повідомили, скільки місць та апаратів є в наявності у закладу на випадок поширення коронавірусу. 

Як готується районна лікарня прозвітував у вівторок, 24 березня, під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Дубна заступник директора з медичної частини Дубенської міської лікарні Віталій Табачук.

У лікарні є інфекційне відділення, яке має 10 боксованих палат на 25 ліжкомісць. Найближчим часом завершать поточний ремонт системи киснезабезпечення цього відділення, на проведення якого з бюджету міста виділили 60 тисяч гривень.

Також повністю звільнили від пацієнтів лор-відділення, шкірно-венерологічне відділення та частково урологічне відділення, зараз здійснюють їхнє перепрофілювання. Таким чином, на випадок необхідності у лікарні є близько 100 ліжкомісць. При більшій потребі звільнять ще терапевтичне та кардіологічне відділення.

Заступник директора медзакладу повідомив, що наразі в лікарні є 6 апаратів для проведення штучної вентиляції легень в реанімаційному відділенні і наголосив, що усі вони справні і з ними можна працювати. Наразі вирішують питання придбання ще двох апаратів штучної вентиляції легень, на які міська рада виділила з бюджету міста понад мільйон гривень.

Крім того, в інфекційному відділенні створили окрему палату для проведення інтенсивної терапії, де є концентратор, який відокремлює від повітря кисень і подає його до пацієнта, та встановили апарат штучної вентиляції легень.

У разі масового надходження пацієнтів, які будуть потребувати замісної терапії (штучної вентиляції легень), буде ізольовано чинне відділення анестезіології та інтенсивної терапії безпосередньо для лікування пацієнтів з коронарними інфекціями.

 

Читайте також

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024