Ковель заплатить за медичний апарат вдвічі дорожче, ніж це зробив Нововолинськ

Ковель заплатить за медичний апарат вдвічі дорожче, ніж це зробив Нововолинськ

20 Березня 2020, 15:35

Ковельська міська влада придбає апарат штучної вентиляції легень за 700 тисяч гривень, тоді як у Нововолинську купили таке ж обладнання за майже 300 тисяч гривень.

Виконавчий комітет Ковельської міської ради прийняв рішення (шляхом опитування) про виділення коштів з резервного фонду для міськрайонного територіального медичного об’єднання – одного мільйона двадцяти шести тисяч гривень. Зокрема, 700 тисяч – на придбання апарата штучної вентиляції легень.

Нагадаємо, що 18 березня на позачерговій сесії Ковельської районної ради, в роботі якої взяла участь заступниця керівника Ковельського МТМО з економічних питань Валентина Корецька, депутатами було одноголосно прийнято рішення максимально підтримати медичне об’єднання в період загрози поширення коронавірусу та виділити з районного бюджету 150 тисяч гривень, які будуть спрямовані на придбання сучасного апарату штучної вентиляції легень та медикаментів.

Читайте також: Ковельському медоб’єднанню дали гроші на апарат вентиляції легень та медикаменти

Отже, адміністрації Ковельського МТМО на апарат штучної вентиляції легень виділяється, загалом, не менше 800 тисяч гривень.

Подібне обладнання днями доставили у Нововолинськ. Як повідомляє видання Нововолинськ.com.ua, місцевий підприємець Віталій Бадзюнь придбав апарат штучної вентиляції легень для міської лікарні.

За словами підприємця, купили й доставили медичне обладнання до нововолинської лікарні буквально за три дні. Ціна питання – майже 300 тисяч гривень.

Читайте також: