Не панікувати, мити руки та уникати людей: у Луцьку розповіли, як пережити коронавірус

16 Березня 2020, 14:18
У Луцьку провели брифінг щодо коронавірусу на Волині 1164
У Луцьку провели брифінг щодо коронавірусу на Волині

У Луцьку відбувся брифінг щодо ситуації з коронавірусом в області.

Брифінг провели Ігор Ващенюк, начальник управління охорони здоров’я, Ірина Вахович, голова обласної ради та Тетяна Щербак, заступниця голови обласної адміністрації.

Представники обласної влади розповіли, що станом на зараз у Волинській області не зафіксовано жодного підтвердженого випадку коронавірусу. Проте, вони запевнили, що область готова до погіршення ситуації. Найближчим часом доставлять тест-системи для виявлення захворювання. Зараз уже готові до прийому хворих 74 бокси. Надалі планують облаштувати інфекційні відділення, а за потреби й інші відділення для хронічних хворих.

Тетяна Щербак звернулася до керівництва церков з проханням за можливості не проводити богослужіння або обмежити контакт з іконами. Також просять перенести всі заходи та закрити на карантин розважальні заклади.

Ірина Вахович повідомила, що всю інформацію будуть оперативно подавати на сайтах облради та ОДА.

«Ситуація під контролем. Але всім треба як мінімум дотримуватися правил особистої гігієни, уникати скупчень людей та за можливості не користуватися громадським транспортом», – зазначила голова облради.

Під час карантину наполегливо радять не приходити особисто в державні установи, а всі питання вирішувати телефоном. Усі інструкції також можна знайти на відповідних сайтах.

Ігор Ващенюк розповів, що у разі виникнення симптом, потрібно телефонувати сімейному лікарю. Ні в якому разі не треба нікуди їхати чи займатися самолікуванням. Антибіотики при інфекційних захворюваннях не тільки неефективні, а ще й можуть зашкодити.

«Дуже багато залежить від поведінки населення. Якщо дотримуватися карантинних заходів, то ми уникнемо масового поширення вірусу», – додав начальник управління охорони здоров’я.

На брифінгу неодноразово повторили, що достатньо дотримуватися особистої гігієни, уникати скупчень людей та не панікувати. Про те, які заклади закриють, а які будуть працювати повідомлятимуть додатково.

Читайте такожПоради від лікаря, який працює в Китаї, – фейк

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024