Рівнянку, яку евакуйовали з Італії, перевіряють на коронавірус, – ЗМІ

16 Березня 2020, 12:12
531

В Україну прибув спецрейс SkyUp Airlines із евакуйованими з Італії українцями, які раніше застрягли на кордоні Італії через закриття кордонів зі Словенією.

Серед пасажирів рейсу, за даними місцевого видання Радіо Трек., була як мінімум одна рівнянка. У дівчини підвищена температура тіла.

Читайте також: В Україні зафіксували два нових випадки інфікування коронавірусом 

За офіційними даними Міністерства охорони здоров'я в аеропорту «Бориспіль» провели експрес-тест на COVID-19 123 евакуйованим з Італії. Всі тести показали негативний результат, ні в кого коронавірусної інфекції не виявлено. До того ж, італійські медики здійснили медичний огляд пасажирів о посадки в літак. Було здійснено також температурний скринінг.

Безпосередньо під час посадки на борт українські медики також заміряли евакуйованим температуру тіла. У всіх пасажирів вона була в нормі. Медики Центру медицини катастроф протягом всього польоту проводили медико-санітарний нагляд.

Після прибуття літака в Україну в аеропорту Бориспіль лікарі-епідеміологи зробили швидкий тест на COVID-19. Всі евакуйовані зобов’язались здійснити 14-денну самоізоляцію (на час можливого інкубаційного періоду).

Однак, за даними видання рівнянку, яка повернулася з Італії, терміново госпіталізували в інфекційне відділення міста Рівне. За даними видання, пацієнтку обстежують на коронавірус, адже у неї підвищена температура тіла.

«Вона дійсно прилетіла з Італії. Температура у неї була 37 чи 37,5 градусів. Будемо обстежувати її на коронавірус, можливо, цей випадок і можна вважати підозрілим на коронавірус. Ми подивимося, отримаємо результат і оприлюднимо його», – зазначив завідувач епідвідділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз.

Він зауважив, що жінку помістили в ізольовану палату. Медичний персонал, який з нею працює, забезпечений необхідними засобами захисту.

До слова, 14 березня у Рівному обстежували трьох осіб, у яких була підозра на коронавірус. Віктор Мороз повідомив, що небезпечної недуги у них не виявили.

Станом на 08:00 понеділка, 16 березня, на Рівненщині хворих на коронавірус не зафіксували. Про це повідомив заступник голови Рівненської ОДА Гемберг Сергій, який цієї ночі координував роботу Цілодобового оперативного штабу з протидії коронавірусу при Рівненській ОДА.

Читайте також: У володимирчанки не підтвердили підозру на коронавірус

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024